MY INSTAGRAM

        

Tuesday, December 27, 2016

Buku: Formula Solat Sempurna

Pengarang : Dr. Zaharuddin Abd Rahman
Terbitan: Telaga Biru Sdn Bhd
Tahun Terbitan: 2012

Hari ini saya ingin berkongsi satu lagi buku yang banyak manfaatnya kepada kehidupan kita semua. Dalam agama Islam, solat merupakan tiang agama dan merupakan ibadah yang pertama akan dihisab di akhirat kelak. Jadi amatlah penting untuk kita mengetahui dan mempelajari bagaimana untuk memperbaiki solat harian kita.

Buku ini menerangkan dengan jelas setiap pergerakan dalam solat, bacaan dan juga kedudukan anggota badan secara tepat. Ini dapat dilihat dengan paparan gambar yang turut disediakan dalam buku ini.

Kandungan yang terdapat dalam buku ini seperti gambar dibawah:

Buku ini turut menerangkan perihal solat mengikut pandangan 4 Mazhab iaitu Hanafi, Maliki, Syafi'i dan Hambali. Turut disertakan panduan berserta gambar yang menunjukkan kedudukan / keadaan ketika dalam solat. Ini dapat memudahkan lagi pemahaman kita dan sangat membantu dari segi praktikalnya.Turut dijelaskan dengan terperinci tentang dalil - dalil yang menjelaskan sesuatu hukum berkaitan dengan rukun - rukun solat. 
Kepada anda yang berminat boleh membeli buku ini secara online atau boleh dapatkan di kedai - kedai buku berhampiran.


saya pernah tulis berkenaan buku ini di blog mylifemyprimaryplan. Saya masukkan entri ini ke blog ini dengan sedikit tambahan informasi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...